keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Virkatut valaisimet myynnissä



Joulun alla, kun kaikkialla on piemeää, tekee mieli laittaa kynttilöitä palamaan ja sytyttää tunnelmavalaistus päälle. Lampun sävyä ja kokoa vaihtamalla saa luotua erilaisia tunnelmia. Pienemmällä wattimäärällä varjostimen kuvio tulee selkeämmin seinämille esiin.

Alla olevat valaisimet on myynnissä :)


 

Valaisin on virkattu valkoisesta ohuesta langasta. Korkeus on 45 cm.


     

Valaisin on virkattu luonnonvalkoisesta ohuesta langasta. Korkeus on 52 cm.



Valaisin on virkattu valkoisesta ohuesta langasta. Korkeus 44 cm.


 

Valaisin on virkattu luonnonvalkoisesta ohutesta langasta. Korkeus on 58 cm.


 

Valaisimet on virkattu luonnonvalkoisesta ohuesta langasta. Valaisimien korkeudet on 43 cm. Näitä löytyy 2 kpl, jos haluaa esim. yöpöydille.


 

Valaisin on virkattu beigestä langasta, varjostin on tiiviihkö ja sopii näin paremmin tunnelman luojaksi kuin valaisuun. Korkeus 53 cm.


 

Valaisin on virkattu valkoisesta langasta. Korkeus on 57 cm.


sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Raitaa ja ruttua




















Mä olen niin rakastunut, näiden kahden langan yhdistelmään: Isoveli Raita sateenkaari ja harmaa-fuksia.

























Ensimmäinen projekti oli tehdä polvisukat. Sukkien valmistuttua jouduin kuitenkin toteamaan, ettei ne mahdu ollenkaan kenkiin, joten seuraavaksi vuorossa oli säärystimet. Ensimmäisistä tuli liian tiukat, joten jouduin tekemään vielä toisetkin.





















Säärystimet on tehty 3.5 numeron puikoilla. Ostin juuri uudet ihanat koivupuikot, pienen tottuttelun jälkeen en pois antaisi. Säärystimissä on mukailtu ruttusukkien mallia. Itsellä on paksut jalat, joten silmukoitakin jouduin käyttämään enemmän, 72 silmukkaa eli 18 puikolla.

Ohjetta ruttusäärystimiin tulee tässä:

Luo 72 silmukkaa. Neulo joustinneuletta 16 kerrosta. Tämän jälkeen neulo oikeaa 12 kerrosta, jonka jäkeen nosta työn takaa samasta kohdasta 9 kerrosta alempaa silmukat ja neulo ne oikein yhteen puikoilla olevien silmukoiden kanssa, tee näin aina jokaisen puikon 6:lle viimeiselle silmukalle. Tämän jälkeen 12 kerrosta jälleen oikein, jonka jälkeen samalla lailla jokaisen puikon 6:lle ensimmäiselle silmukalle (eli yhteen 9 kerrosta alempien silmukoiden kanssa). Tämän jälkeen neulo jälleen 12 kerrosta oikeaa, ja käytä nyt rutun tekoon puikon keskimmäiset 6 silmukkaa. Näitä ruttukerroksia sitten vuorotellen niin että pituus on haluttu. Itse tein 10 ruttukerrosta. Loppuun 16 kerrosta joustinneuletta.

Lankaa vaihdoin 4 kerroksen välein.

Nyt vielä pitäisi tehdä prinsessalle myös sukat.